maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kalimera!

Kahden viikon oleskelun aikana ehdittiin tutustua hippuselliseen Kreetaa. Pientä, muuten hiljaista vuoristokylää tahdittivat kukon kieunta ja koirien haukunta. Rauhallinen elämänasenne ilman minkäänlaista kiirettä tai stressiä tuntuu olevan kreetalaisten elämänfilosofia. Kun pysähtyi haistamaan välimeren yrttejä ja nauttimaan levollisesta maisemasta, maailma tuntui pysähtyvän.

Tästä koostui Kreeta!
Puhdasta, herkullista ruokaa! Ei pikaravintoloita, vaan pieniä kylätavernoja, joissa tilatun ruoan lisäksi omistajat toivat ison kasan alkupaloja, jälkiruokaa ja alkoholia ilmaiseksi.


Luontoa, joka hurmasi aitoudellaan ja monimuotoisuudellaan. Kauniiden maisemien lisäksi kaikkialla tuoksuvat yrtit, kaskaat sirittävät ja hento tuuli pyyhkii ihoa.
>Sukeltamaan, uimaan ja rauhoittumaan kutsuva meri. Kirkasta vettä, suolainen meri-ilma ja aaltojen kuohunta.
Piirtämistä, maalausta ja Pokémon-pelaamista.
Vanhoja mummoja, jotka jaksoivat aina hymyillä ja toivottaa huomenta joka aamu! He istuvat pitkin päivää terassillaan ilman televisiota tai lehteä ja seuraavat ympäröivää maisemaa.
Kreeta on kissojen saari.
Zeuksen vuorelle kävelemisen sijasta kuljin matkani aasilla. Vieressäni vanha, puuskuttava pappa sekä samanlainen aasi.Viimeinen auringonnousu ennen lähtöä.Efharisto, Creta!
- Minna

1 kommentti: